Kriisityönohjaus

Kriisityönohjauksella voidaan tukea yksilöä, ryhmää tai työyhteisöä heidän kohdatessaan äkillisen, haastavan, työn arkeen vaikuttavan kriisin tai traumaattisen tilanteen. Tällainen voi olla esimerkiksi työyhteisön jäsenen kuolema, työntekijää kohdannut työtapaturma tai työn arjessa tapahtunut poikkeuksellinen uhkatilanne. Kriisityönohjaus voidaan käynnistää käytännössä minkä tahansa sellaisen tilanteen seurauksena, joka äkillisesti horjuttaa työyhteisön turvallisuuden tunnetta heikentäen työ- ja toimintakykyä.

Kriisityönohjaus pyritään tavallisesti järjestämään nopealla aikataululla ja sen tarkoitus on mahdollistaa työntekijää/työyhteisöä koskettaneen tilanteen purku ja toimintakyvyn palauttaminen siten, että tilanteesta koituisi mahdollisimman vähän haittaa työyksikön arkeen ja perustehtävän suorittamiseen. Kriisityönohjausella tuetaan äkillisestä kriisitilanteesta palautumista sekä työntekijöiden hyvinvointia. Pyrkimyksenä on vahvistaa työyhteisön turvallisuudentunnetta ja palauttaa luottamusta yhteisön omiin voimavaroihin ja selviytymiskykyyn.

Kriisityönohjauksessa tapaamisia on tavallisesti 2-5 kertaa tilanteesta riippuen. Kriisityönohjauksen prosessi on tavanomaista työnohjausta intensiivisempi, ja tapaamiset pyritään järjestämään 1-2 viikon välein, jonka jälkeen on mahdollista järjestää vielä seuranta tapaaminen yhdessä sovitun mukaisesti.

coffee-2242215_1280

Yksilötyönohjaus

teamwork-3213924_1280

Ryhmä-/työyhteisötyönohjaus

seeds-3412027_1280

Kriisityönohjaus

Mikäli kaipaat lisätietoja kriisityönohjauksesta,
olethan yhteydessä, niin kerron miellelläni lisää.